Zoek

Inlegzolen

Nieuwe of extra zolen bestellen?

Jij hebt al podotherapeutische zolen van PodoXpert? Dan hebben wij al je gegevens om nieuwe of extra zolen te vervaardigen. Klik hier om deze te bestellen.

Heb je klachten aan voet, knie, heup of rug?
Een podotherapeutische zool kan veel ongemakken verhelpen!

Het is geen nieuws dat mensen vaak te lang rondlopen met hun bewegingsklachten. Afhankelijk van de mate van hun klachten (die dan verergeren of steeds vaker voorkomen), vind men redenen genoeg om er niets aan te doen. “Het valt eigenlijk wel mee”, “Ik voel het pas na een flinke wandeling” of “alleen na het sporten” zijn veelgehoorde excuses! Daarnaast bestaan er ook er ook nog wat misverstanden over podotherapeutische zolen. te zware training (lange afstanden, sprinten of springen terwijl je dat niet gewend bent), techniek, vermoeidheid, overgewicht, verkeerde voeding en verkeerd schoeisel.

Oorzaak niet altijd logisch

Maar men realiseert zich veelal niet dat ook heup-, rug- en nekklachten – soms zelf gepaard gaande met hoofdpijn – hun oorzaak vinden in een verkeerde voetstand en soms gemakkelijk zijn te corrigeren door een podotherapeut. Een voet is nu eenmaal een complex systeem van vele botten, spieren en pezen, ontwikkeld om zich aan te passen aan diverse ondergronden. Dan is het logisch dat er wel een iets ‘scheef gaat’!

Uitgebreid onderzoek

Heb je bewegingsklachten zonder direct aanwijsbare redenen, dan is het wellicht eens verstandig om ( en dat mag zonder verwijskaart van je arts) een afspraak te maken met een podotherapeut. Deze kan via een uitgebreid onderzoek – er wordt dan gekeken naar de stand en het functioneren van voeten, knieën, bekken en rug – goed analyseren waar het probleem zit. Vaak zijn de problemen dan al te verhelpen met een – op maat gemaakte – podotherapeutische zool.

Podotherapeutische zolen

Blijkt uit het onderzoek inderdaad dat inlegzolen de oplossing voor jouw klachten zijn, dan komen we in het volgende traject. We maken een digitale scan van je voeten, de basis van onze zooltherapie. Hiermee gaat de podotherapeut jouw persoonlijke zolen uitwerken (zelden dat de linker- en rechtervoet gelijk zijn). Via een volledig geautomatiseerd CadCam systeem zullen dan je zolen worden gefreesd en daarna (handmatig) worden afgewerkt. Met dit CadCam syteem kan er niet alleen veel nauwkeuriger, maar ook sneller worden gewerkt en is een eventueel tweede paar zolen snel en aanzienlijk goedkoper bijgemaakt.

Download HIER de folder (pdf) waarin je kunt lezen hoe het proces van podotherapeutische zolen in zijn werk gaat. Voor meer vragen kun je natuurlijk altijd bij je eigen PodoXpert terecht.

Zorgverzekering

De meeste verzekeringen vergoeden, geheel of gedeeltelijk, onze behandelingen en de podotherapeutische zolen vanuit de aanvullende verzekering, e.e.a. afhankelijk van jouw zorgverzekeraar. Heb je vragen over podotherapeutische zolen? Neem gerust contact met ons op of kijk voor een vergoedingenoverzicht op de website van de NVvP.