Zoek

Advies en doorverwijzing

Een groot voordeel van onze PodoXpert formule is dat wij altijd beschikken over het laatste nieuws omtrent apparatuur, ontwikkelingen, behandelmethoden en materialen. Niet-podotherapie-specialisten, zoals (sport)artsen, fysiotherapeuten en (voet)verzorgers kunnen altijd bij ons terecht voor informatie en advies of een rechtstreekse doorverwijzing naar een van onze PodoXperts. Neem gerust contact met ons op!

Kernkwaliteiten podotherapie

De podotherapeut is het enige beroep in de voetengezondheidszorg, dat via artikel 34 van de wet BIG een opleidingstitel bescherming geniet. Dit op basis van een erkende HBO-diploma na het voltooien van de 4-jarige bachelor opleiding. Het deskundigheidsgebied van de podotherapeut is ook in de wet omschreven. Het is dus een erkenning door de overheid van de bekwaamheden en de deskundigheid van de podotherapeut.

De podotherapeuten hebben net zoals de andere beroepen, die in de wet BIG worden genoemd, een eigen kwaliteitsbeleid met de daaraan verbonden registratie. De NVvP heeft deze registratie ondergebracht bij het Kwaliteitsregister Paramedici, dat onafhankelijk van de vereniging de criteria bewaakt. Het niveau van deze (her)registratie ligt beduidend hoger dan van de wettelijke BIG registratie ( niveau van beginnende beroepsbeoefenaar).

Contact?

Naast het fysiek behandelen van klachten geeft PodoXpert dus ook veel voorlichting en (bewegings)advies ter voorkoming en bestrijding van (chronische) klachten. Heb je vragen hierover of wil je graag eens persoonlijk advies of een analyse? Neem contact op met Constant Kivits via 030-6870 708 of stel je vraag op vragen@podoxpert.nl Je krijgt op werkdagen binnen 24 uur antwoord!