Zoek

Sportblessures

Sportblessures en sportpodotherapie. Wat doet een sportpodotherapeut?

Een slechte voetstand, verkeerde sportschoenen of een povere hygiëne zijn vaak de oorzaak van slepende sportblessures. De podotherapeut onderzoekt, test, behandelt en adviseert veel sporters bij de beoefening van hun sport. PodoXpert heeft veel ervaring met sportblessures en werkt dan ook regelmatig samen met diverse sportverenigingen, ook voor wat betreft het leveren van (aantrekkelijk geprijsde) verzorgingsmaterialen.

Met welke klachten ga je naar een sportpodotherapeut?

  • Chronische voetklachten
  • Shinsplints (scheenbeenirritatie)
  • Afwijkingen van tenen en nagels
  • Klachten aan enkel, knie, heup en rug
  • Krakend gevoel onder de hiel (kalkafzetting)
  • Achillespeesklachten
  • Hielpijn
  • Sever Schinz (kinderen)

Specialist in sportblessures en adviseur op sport(schoen)gebied

Constant Kivits, de ervaren podotherapeut van PodoXpert IJsselstein, werkt veel met sporters en heeft zelf 30 jaar intensieve sportervaring. Hij werkt ook veel samen met andere specialisten op sport(schoen)gebied, zoals lopen, wintersport en fietsen. Heb je voet- en/of bewegingsklachten tijdens het sporten? Maak eens een afspraak met Constant Kivits, hij kan je niet alleen helpen met deze klachten maar ook een professioneel (schoen)advies geven.

Onderzoek en behandeling bij sportblessures

Een podotherapeut zal bij sportblessures eerst op zoek gaan naar de primaire oorzaak van de klacht. Daarna zijn er diverse therapieën mogelijk, zoals inlegzolen (ook voor sportschoenen), orthesen, loop- en schoenadvies en daarbij kan de podotherapeut tevens zorgen voor tijdelijke ontlasting (b.v. taping), wellicht in combinatie met fysiotherapie.

PodoXpert Hoofdsponsor IJsselsteinloop
PodoXpert is naamgevend hoofdsponsor van de (lokaal wereldberoemde) hardloopwedstrijd
De IJsselsteinloop! Bijna 3000 hardlopers, van klein naar groot, van fanatiek naar ‘voor de lol’, maken van dit evenement ieder jaar een bijzonder gezellige happening. Lees meer