Zoek

Vergoeding, eigen risico en betaling

Podotherapie en zorgverzekering 2024 … LET NU EXTRA OP JE POLISVOORWAARDEN!

Waarom? Omdat sommige zorgverzekeraars voor 2024 de vergoeding voor podotherapie uit de aanvullende verzekering kunnen halen of een totaalbedrag voor voetzorg in de polis opnemen van waaruit ook andere voerzorgverleners, zoals de pedicure, vergoed worden. Dit kan nadelig zijn voor de hoogte van de individuele vergoedingen wanneer je bij meerdere voetzorgverleners onder behandeling bent. Bij sommige verzekeraars valt de vergoeding voor podotherapie samen met de vergoeding voor steunzolen en/of andere voethulpmiddelen. Let dus goed op je ‘nieuwe’ voorwaarden en bij het afsluiten van je (aanvullende) polis.

Vergoeding en eigen risico 2024

De meeste behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering en vallen daarom niet onder je eigen risico. De hoogte van de vergoeding is echter verschillend per maatschappij en per polis. Op de website van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) staat een lijst met zorgverzekeraars en hun vergoedingenoverzicht voor 2024. Raadpleeg eventueel je polis of verzekeraar voor meer details.

Vergoeding voor mensen met diabetes mellitus in 2024

Sinds 1 januari 2015 vindt deze vergoeding plaats op basis van zorgprofielen. Zo’n zorgprofiel wordt door je huisarts samengesteld en is bepalend voor de vergoeding, e.e.a. uiteraard afhankelijk van je zorgpolis. Ga dus eerst naar de huisarts voor een zorgprofiel.

Betaalwijze

Je betaalt de behandeling contant of met PIN. Daarna stuur je de factuur op naar jouw zorgverzekeraar, die deze dan volgens de voorwaarden vergoedt.