Zomervoetklachten

Een voet-APK? Eindelijk met pijnvrije voeten de zomer door!

Onze voeten hebben nogal wat te lijden in de zomer. De laarzen en de sokken gaan weer de kast in en het is weer tijd om op slippertjes, pumps, die leuke zomersneakers of gewoon op de ‘blote pootjes’ rond te wandelen. Maar velen van ons krijgen daar al snel spijt van. Pijnlijke voorvoeten en -hakken, evenals knie- en rugklachten kunnen het gevolg zijn. Is hier dan niets aan te doen, zult u zich afvragen? Natuurlijk wel!

Oorzaak en gevolg
Het oog wil natuurlijk ook wat, dus nemen we de mooie pumps mee op vakantie om lekker te flaneren op de boulevard. En voor het gemak hebben we ook de platte schoenen, zoals teenslippers, de ballerina’s en de vrolijke zomersneakers meegenomen. Hoe leuk ook, het feit blijft dat deze zomerschoenen veel te weinig steun en bescherming bieden aan uw voeten. Ze zorgen voor onnatuurlijke voetbewegingen en zijn te weinig schokabsorberend. Daarmee wordt tegelijkertijd teveel druk uitgeoefend op knie, heup en rug. Het gevolg? Vervelende pijnklachten, eelt en likdoorns.

Wat te doen?
Moeten we dan maar blijven lopen op die degelijke schoenen, zelfs in de zomer? Welnee, het gaat om afwisseling, de juiste schoenen op het juiste moment dragen en een beetje extra verzorging kan ook geen kwaad. Uw voeten zijn de meest belaste lichaamsdelen die we hebben en dat vergeten we nog wel eens.

Voorkomen is beter dan genezen
Hebt u al een afwijkende voetstand, een verkeerd looppatroon, beenlengteverschil of gewoon moeilijke voeten? Dan is het een kwestie van tijd voor de pijnklachten uw heerlijke zomermaanden gaan verpesten. Hebt u al langer, ook al is het alleen in de zomer, last van voet- en bewegingsklachten? Praat eens met een podotherapeut over deze ‘zomerklachten’, hij of zij kan u misschien wel op een eenvoudige manier hiervan afhelpen. Uw slipper of uw zomersneaker kan bijvoorbeeld ‘op maat’ worden gemaakt en wat ‘loopadvies’ van een specialist scheelt ook al een hele ‘slok op een koele zomerborrel’.

Tips voor zomervoeten
Weet wat voor type voet u hebt, kies voor de juiste zomeractiviteit de juiste schoen, kijk uit met hakken, loop niet continue op slippers, voorkom onnodige schimmelinfecties en wees een beetje extra lief voor uw voeten, u krijgt er gegarandeerd iets voor terug! Hebt u vragen over hoe de zomer pijnvrij door te komen of wilt u eindelijk eens weten waar uw specifieke zomerklachten vandaan komen? Neem gerust contact op met uw dichtstbijzijnde vestiging of stuur een e-mail naar vragen@podoxpert.nl