Zoek
Digitale voetscan voor analyse

Video over ganganalyse met
een RSscan voetdrukmeetsysteem tijdens het lopen.

Digitale voetscan

Om je klachten effectief in beeld te brengen, maken we gebruik van een zogenaamde (RS Scan) digitale voetscan. Het is een zeer nauwkeurige methode om de belasting te meten van je voeten. We kijken daarbij zowel naar de drukverdeling wanneer je stilstaat, alsook naar het looppatroon.

Van digitale voetscan tot CadCam zolen

Met een Cad-Cam systeem kunnen we een driedimensionale afbeelding van je voeten maken. Op basis van deze afbeelding ontwerpen wij, indien nodig, met behulp van een tekenprogramma een zolenplan. Jouw zolen worden dan door een computergestuurde freesmachine geslepen. Daarna worden ze handmatig en vakkundig afgewerkt. Mede doordat wij met deze (digitale voetscan) methode werken, hebben je zolen een optimale pasvorm en een constante goede kwaliteit.

Van diagnose tot zolen?

Zoals alles is ook de podotherapie ooit begonnen met ambachtelijk handwerk. En ondanks dat daar bij collega’s nog dankbaar gebruik van wordt gemaakt, heeft PodoXpert al de meest moderne apparatuur in huis, voor zowel diagnose als bijvoorbeeld zoolvervaardiging. Want een extra paar zolen moet natuurlijk exact hetzelfde zijn als het origineel, toch? Je moet er tenslotte de hele dag mee lopen!