Search

Knie-, heup- en rugklachten

(Bewegings)klachten aan knie, heup of rug? Loop er niet mee door!

Het is geen nieuws dat mensen vaak te lang rondlopen met hun bewegingsklachten. Afhankelijk van de mate van die klachten (die dan verergeren of steeds vaker voorkomen), vind men redenen genoeg om er niets aan te doen. “Het valt eigenlijk wel mee”, “Ik voel het pas na een flinke wandeling” of “alleen na het sporten” zijn veelgehoorde excuses! 

Knie- heup- en rugklachten, de oorzaak is niet altijd logisch

Maar men realiseert zich veelal niet dat ook heup-, rug- en nekklachten – soms zelf gepaard gaande met hoofdpijn – hun oorzaak vinden in een verkeerde voetstand en soms gemakkelijk zijn te corrigeren door een podotherapeut. Een voet is nu eenmaal een complex systeem van vele botten, spieren en pezen, ontwikkeld om zich aan te passen aan diverse ondergronden. Dan is het logisch dat er wel eens iets ‘scheef gaat’!

Uitgebreid onderzoek

Heb je knie- heup- en/of rugklachten zonder direct aanwijsbare redenen, dan is het wellicht eens verstandig om (dat mag zonder verwijskaart van je arts) een afspraak te maken met een podotherapeut. Deze kan via een uitgebreid onderzoek – er wordt dan gekeken naar de stand en het functioneren van voeten, knieën, bekken en rug – goed analyseren waar het probleem zit. Vaak zijn de problemen dan al te verhelpen met een – op maat gemaakte – podotherapeutische zool. Lees hier meer over misverstanden over podotherapeutische zolen.

Podotherapeutische zolen

Blijkt uit het onderzoek inderdaad dat inlegzolen de oplossing voor je knie- heup- en/of rugklachten zijn, dan komen we in het volgende traject. We maken een digitale scan van je voeten, de basis van onze zooltherapie. Hiermee gaat de podotherapeut je persoonlijke zolen uitwerken (zelden dat de linker- en rechtervoet gelijk zijn). Via een volledig geautomatiseerd CadCam systeem zullen dan je zolen worden gefreesd en daarna (handmatig) worden afgewerkt. Met dit CadCam syteem kan er niet alleen veel nauwkeuriger, maar ook sneller worden gewerkt en is een eventueel tweede paar zolen snel en aanzienlijk goedkoper bijgemaakt. In bijgaande (printbare) folder kun je lezen hoe het proces van podotherapeutische zolen in zijn werk gaat. Voor meer vragen kun je natuurlijk altijd bij jouw eigen PodoXpert terecht.

Zorgverzekering bij knie- heup- en rugklachten

De meeste verzekeringen vergoeden, geheel of gedeeltelijk onze behandelingen, e.e.a. afhankelijk van zorgverzekeraar en polis. Heb je klachten? Loop er niet mee door en neem contact met ons op, we helpen je graag! KLIK HIER voor een overzicht van actuele vergoedingen van zorgverzekeraars.