Zoek

ESD inlegzolen voor Werkschoenen

Nu ook bij PodoXpert: ESD-inlegzolen voor Werkschoenen

Hier vindt je alles over ESD inlegzolen voor werkschoenen. Beroeps- en Veiligheidsschoenen (Werkschoenen die beide Europees verschillend beoordeeld worden) en bijbehorende inlegzolen moeten voldoen aan zeer strenge (Europese) voorwaarden. Maak je voor je werk gebruik van een werkschoen en draag je normaal podotherapeutische zolen in jouw gewone schoenen, dan kun je deze dus niet zomaar overplaatsen in je werkschoenen. Bij eventuele ongevallen waarbij afwijkend DNA (niet gecertificeerde materialen) wordt aangetroffen, ben jij of je werkgever wellicht niet verzekerd, met alle gevolgen van dien. PodoXpert levert nu zolen en materialen die voldoen aan deze norm.

Minder arbeidsongeschiktheid met ESD inlegzolen op maat!

De NVvP, de overkoepelende organisatie voor podotherapeuten heeft voor haar leden een overeenkomst afgesloten met de belangrijkste en gecertificeerde PBM-fabrikanten (PBM = productwetgeving Persoonlijke Beschermingsmiddelen) voor afname van hun materialen. Hierdoor is PodoXpert automatisch gecertificeerd, zodat het DNA van jouw werkschoenen met onze materialen niet veranderd en dus binnen de Europese norm blijft. Dat betekent dat PodoXpert niet alleen de vaste gebruikers van inlegzolen kan helpen met hun werkschoenen, maar dat wij dus ook alle werkschoengebruikers met voet- en bewegingsklachten meer werkplezier (en minder arbeidsongeschiktheid?) kunnen geven.

Wat is ESD? En wat is het verschil in werkschoenen?

ESD staat voor Electro Static Discharge (Elektrostatische Ontlading) en dat is een belangrijke norm voor werk- en veiligheidsschoenen. Europees wordt er wel verschil gemaakt tussen Beroepsschoenen en Veiligheidsschoenen, maar ze moeten beide voldoen aan strenge regels. De verschillen zitten voornamelijk in het gebruik en de omstandigheden van de betreffende werkschoenen.

Wat zijn de (Europese) regels / certificering?

PBM-fabrikanten moeten voldoen aan strenge regels voor zij een goedkeuring krijgen voor een verplicht CE (Conformité Européenne) Certificaat. Deze fabrikanten maken Europees goedgekeurde beschermingsproducten, waaronder schoenen en gerelateerde producten, waaronder inlegzolen.

Deze CE-markering heeft twee doelen:

  1. Bevordering van de vrije handel binnen de EER (alle EU-lidstaten en IJsland, Liechtenstein en Noorwegen)
  2. Standaardisatie van de wetgeving van de EER-landen voor productveiligheid en -gezondheid.

Vragen over ESD Inlegzolen, werkschoenen of jouw klachten?

Heb je vragen over jouw inlegzolen of heb je klachten bij het dragen van je werkschoenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen, we helpen je graag!