Trotse Hoofdsponsor IJsselsteinloop

Wat een jubileum … en volgend jaar weer een! Het was weer een feestje en ons gehele team heeft er weer enorm van genoten; een gezellige team-dag die wel een vaste plek in onze agenda heeft gevonden. Een oprecht BEDANKT is hierbij dan ook op zijn plaats naar de gehele organisatie toe. En volgend jaar hebben we nog een jubileum! Dan bestaan wij – PodoXpert dus – 30 jaar en dat laten we natuurlijk ook niet zo maar voorbijgaan. Die jarenlange ervaring, en zeker op sportgebied, mag natuurlijk uitgebreid gevierd worden. We zijn er dan ook zeer trots op dat we dit festijn in 2024 juist dan weer als PodoXpert IJsselsteinloop gaan beleven! We kijken er naar uit … dus heel graag tot volgend jaar!!

Training, blessure-preventie en advies. Een ervaren hardloper herkent alle pijnlijke klappen van de zweep die een voorbereiding met zich mee kan brengen. Daartegenover wil een beginnende hardloper zich nog wel eens forceren door te hard van stapel te lopen, zelfs al zijn dit getrainde en ervaren sporters; want met hardlopen worden je spieren anders belast, met vaak als gevolg ‘vreemde’ klachten. Een PodoXpert (her)kent die klachten van een hardloper en heeft bovendien veel (ook praktische) ervaring en kennis wat betreft schoeisel, ondergrond, trainingsprogramma’s enz.  Lees verder

Drie goede redenen

De doelstellingen van de organisatie heeft PodoXpert ertoe gezet een fysieke bijdrage te leveren aan dit evenement. We zijn namelijk zowel voor, tijdens, als na deze dag aanwezig/bereikbaar voor medische ondersteuning en advies. Een bewuste, weloverwegen keuze dus, met een drietal goed doordachte redenen:

  1. Medische betrokkenheid met sport!
    We krijgen in onze praktijk, naast mensen met voet- en bewegingsklachten. Steeds meer sporters, waaronder ook veel hardlopers, met langdurige- en soms zelfs chronische klachten die direct te maken hebben met hun sport. PodoXpert is bekend met deze klachten/blessures en werkt ook veel samen met diverse sportverenigingen.
  2. Onbekendheid met het paramedische beroep van podotherapeut
    Veel van deze voet- en bewegingsklachten/sportblessures zijn relatief snel en simpel te verhelpen. Met een goed advies zelfs te voorkomen. Veel mensen zijn nog onbekend zijn met paramedische vak ‘podotherapie’. Wat doet een podotherapeut dan precies? Een podotherapeut behandelt mensen met een afwijkende voetstand en/of looppatroon en gerelateerde klachten aan heup, rug of nek. Vaak is dat de oorzaak voor slepende klachten en -sportblessures.
  3. Lokaal/sociale betrokkenheid met evenement en doel
    PodoXpert is graag betrokken bij lokaal/sociale (sport)evenementen zoals de IJsselsteinloop, zeker als deze gepaard gaan met goede doelen. Vanaf de eerste bespreking hebben wij een goed gevoel gehad met de organisatoren van dit prachtige evenement en gaan daarom met veel plezier en vertrouwen deze samenwerking aan!

Wil je meer weten over dit leuke evenement, de goede doelen, de te lopen afstanden en dan wellicht zelf ook eens meedoen? Kijk dan op www.ijsselsteinloop.nl En heb je pijnklachten met hardlopen? Loop er niet mee door, maak een afspraak als jij (of je kind) bewegingsklachten heeft, dus ook al is het alleen met sporten.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?