Trotse Hoofdsponsor IJsselsteinloop

PodoXpert en IJsselsteinloop – Een goed duo!  Eindelijk! Na twee jaar geen ‘tastbaar’ evenement te hebben gehad, was er op zaterdag 4 juni 2022 weer een echte, gezellige IJsselsteinloop. En het was weer een succes. De ruim 2100 deelnemers werden, zoals gewoonlijk, weer bij de finish op de Overtoom enthousiast onthaald en gefeliciteerd met een mooie medaille. Ook dit jaar zijn er weer aanzienlijke bedragen opgehaald voor onze goede doelen. Aan Stichting Semmy en de Dierenambulance IJsselstein kon de organisatie beiden  5000 euro doneren. We kijken nu al uit naar volgend jaar, de 40e editie op 27 mei 2023.

PodoXpert is naamgevend hoofdsponsor van de IJsselsteinloop! En dit sponsorschap hebben we verlengd en loopt tot (minimaal) 2024. Waarom? Omdat we ons, in sfeer en samenwerking, heel erg thuis voelen in dit mooie evenement, waarin sport, prestatie, ontspanning en gezelligheid elkaar altijd weten te vinden. SAMEN lopen en SAMEN plezier beleven! Want uiteraard lopen wij zelf ook altijd mee, met een hele goede reden … drie zelfs!

Drie goede redenen

De doelstellingen van de organisatie heeft PodoXpert ertoe gezet een fysieke bijdrage te leveren aan dit evenement. We zijn namelijk zowel voor, tijdens, als na deze dag aanwezig/bereikbaar voor medische ondersteuning en advies. Een bewuste, weloverwegen keuze dus, met een drietal goed doordachte redenen:

  1. Medische betrokkenheid met sport!
    We krijgen in onze praktijk, naast mensen met voet- en bewegingsklachten. Steeds meer sporters, waaronder ook veel hardlopers, met langdurige- en soms zelfs chronische klachten die direct te maken hebben met hun sport. PodoXpert is bekend met deze klachten/blessures en werkt ook veel samen met diverse sportverenigingen.
  2. Onbekendheid met het paramedische beroep van podotherapeut
    Veel van deze voet- en bewegingsklachten/sportblessures zijn relatief snel en simpel te verhelpen. Met een goed advies zelfs te voorkomen. Veel mensen zijn nog onbekend zijn met paramedische vak ‘podotherapie’. Wat doet een podotherapeut dan precies? Een podotherapeut behandelt mensen met een afwijkende voetstand en/of looppatroon en gerelateerde klachten aan heup, rug of nek. Vaak is dat de oorzaak voor slepende klachten en -sportblessures.
  3. Lokaal/sociale betrokkenheid met evenement en doel
    PodoXpert is graag betrokken bij lokaal/sociale (sport)evenementen zoals de IJsselsteinloop, zeker als deze gepaard gaan met goede doelen. Vanaf de eerste bespreking hebben wij een goed gevoel gehad met de organisatoren van dit prachtige evenement en gaan daarom met veel plezier en vertrouwen deze samenwerking aan!

Wilt u meer weten over dit leuke evenement, de goede doelen, de te lopen afstanden en dan wellicht zelf ook eens meedoen? Kijk dan op www.ijsselsteinloop.nl En heeft u pijnklachten met hardlopen? Loop er niet mee door, maak een afspraak als u (of uw kind) bewegingsklachten heeft, dus ook al is het alleen met sporten.