Zoek

Trotse Hoofdsponsor IJsselsteinloop

Een dubbel feestje! Dat was het in 2024. Het feit dat we weer voor het negende jaar met trots de naamgevend hoofdsponsor mochten zijn van dit geweldige evenement is natuurlijk al een feestje, maar daar kwam nog iets bij. Want  PodoXpert bestaat 30 jaar! (Lees HIER het artikel van Zenderstreeknieuws over dit mooie jubileum!)  En met die jarenlange ervaring, zeker op sportgebied, hebben we de afgelopen jaren al vele hardlopers mogen helpen om ze in hun sport te verbeteren en hun doelstellingen te optimaliseren. En die hulp ging van therapie bij blessures tot (schoen)advies om herhaling van klachten te kunnen voorkomen, in combinatie met persoonlijke trainingsopbouw. En je weet het inmiddels wel; heb je vragen? Stuur ze ‘exclusief’ naar ijsselsteinloop@podoxpert.nl want we helpen je graag! 

Training, blessure-preventie en advies. Een ervaren hardloper herkent alle pijnlijke klappen van de zweep die een voorbereiding met zich mee kan brengen. Daartegenover wil een beginnende hardloper zich nog wel eens forceren door te hard van stapel te lopen, zelfs al zijn dit getrainde en ervaren sporters; want met hardlopen worden je spieren anders belast, met vaak als gevolg ‘vreemde’ klachten. Een PodoXpert (her)kent die klachten van een hardloper en heeft bovendien veel (ook praktische) ervaring en kennis wat betreft schoeisel, ondergrond, trainingsprogramma’s enz.  Lees verder

Drie goede redenen

De doelstellingen van de organisatie heeft PodoXpert ertoe gezet een fysieke bijdrage te leveren aan dit evenement. We zijn namelijk zowel voor, tijdens, als na deze dag aanwezig/bereikbaar voor medische ondersteuning en advies. Een bewuste, weloverwegen keuze dus, met een drietal goed doordachte redenen:

  1. Medische betrokkenheid met sport!
    We krijgen in onze praktijk, naast mensen met voet- en bewegingsklachten. Steeds meer sporters, waaronder ook veel hardlopers, met langdurige- en soms zelfs chronische klachten die direct te maken hebben met hun sport. PodoXpert is bekend met deze klachten/blessures en werkt ook veel samen met diverse sportverenigingen.
  2. Onbekendheid met het paramedische beroep van podotherapeut
    Veel van deze voet- en bewegingsklachten/sportblessures zijn relatief snel en simpel te verhelpen. Met een goed advies zelfs te voorkomen. Veel mensen zijn nog onbekend zijn met paramedische vak ‘podotherapie’. Wat doet een podotherapeut dan precies? Een podotherapeut behandelt mensen met een afwijkende voetstand en/of looppatroon en gerelateerde klachten aan heup, rug of nek. Vaak is dat de oorzaak voor slepende klachten en -sportblessures.
  3. Lokaal/sociale betrokkenheid met evenement en een goed doel
    Vanaf de eerste bespreking hebben wij een goed gevoel gehad met de organisatoren van dit prachtige evenement en zijn daarom met veel plezier en vertrouwen deze samenwerking aangegaan! Want PodoXpert is graag betrokken bij lokaal/sociale (sport)evenementen zoals de IJsselsteinloop, zeker als deze gepaard gaan met goede doelen, zoals dit jaar de Stichting Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein. De Voedselbank steunt mensen in financieel moeilijke tijden, met voedselpakketten en verse producten, zodat ze wekelijks de beschikking krijgen over minimaal 5 gezonde maaltijden. De donatie van de deelnemers aan de IJsselsteinloop dit jaar zal worden gebruikt om een koelcel te vernieuwen en verse producten te kopen zoals zuivel, groenten en fruit. 

Wil je meer weten over dit leuke evenement, de goede doelen, de te lopen afstanden en dan wellicht zelf ook eens meedoen? Kijk dan op www.ijsselsteinloop.nl En heb je pijnklachten met hardlopen? Loop er niet mee door, maak een afspraak als jij (of je kind) bewegingsklachten heeft, dus ook al is het alleen met sporten.