Trotse Hoofdsponsor IJsselsteinloop

40 jaar IJsselsteinloop – daar mogen we heel trots op zijn! Onze complimenten aan de gehele organisatie, laten we daar eens mee beginnen! Want het lijkt zo vanzelfsprekend, maar al 40 jaar zo’n mooi evenement organiseren, op basis van vrijwilligers en (voornamelijk) lokale sponsors, daar mogen we met zijn allen terecht heel erg trots op zijn. Dus 2023 word een (extra) feestelijke uitvoering! Hou jezelf fit om op zaterdag 27 mei 2023 deze heuglijke dag sportief te gaan vieren, want de IJsselsteinloop is … SAMEN lopen en SAMEN plezier beleven!

Training, blessure-preventie en advies. Een ervaren hardloper herkent alle pijnlijke klappen van de zweep die een voorbereiding met zich mee kan brengen. Daartegenover wil een beginnende hardloper zich nog wel eens forceren door te hard van stapel te lopen, zelfs al zijn dit getrainde en ervaren sporters; want met hardlopen worden je spieren anders belast, met vaak als gevolg ‘vreemde’ klachten. Een PodoXpert (her)kent die klachten van een hardloper en heeft bovendien veel (ook praktische) ervaring en kennis wat betreft schoeisel, ondergrond, trainingsprogramma’s enz.  Lees verder

Drie goede redenen

De doelstellingen van de organisatie heeft PodoXpert ertoe gezet een fysieke bijdrage te leveren aan dit evenement. We zijn namelijk zowel voor, tijdens, als na deze dag aanwezig/bereikbaar voor medische ondersteuning en advies. Een bewuste, weloverwegen keuze dus, met een drietal goed doordachte redenen:

  1. Medische betrokkenheid met sport!
    We krijgen in onze praktijk, naast mensen met voet- en bewegingsklachten. Steeds meer sporters, waaronder ook veel hardlopers, met langdurige- en soms zelfs chronische klachten die direct te maken hebben met hun sport. PodoXpert is bekend met deze klachten/blessures en werkt ook veel samen met diverse sportverenigingen.
  2. Onbekendheid met het paramedische beroep van podotherapeut
    Veel van deze voet- en bewegingsklachten/sportblessures zijn relatief snel en simpel te verhelpen. Met een goed advies zelfs te voorkomen. Veel mensen zijn nog onbekend zijn met paramedische vak ‘podotherapie’. Wat doet een podotherapeut dan precies? Een podotherapeut behandelt mensen met een afwijkende voetstand en/of looppatroon en gerelateerde klachten aan heup, rug of nek. Vaak is dat de oorzaak voor slepende klachten en -sportblessures.
  3. Lokaal/sociale betrokkenheid met evenement en doel
    PodoXpert is graag betrokken bij lokaal/sociale (sport)evenementen zoals de IJsselsteinloop, zeker als deze gepaard gaan met goede doelen. Vanaf de eerste bespreking hebben wij een goed gevoel gehad met de organisatoren van dit prachtige evenement en gaan daarom met veel plezier en vertrouwen deze samenwerking aan!

Wil je meer weten over dit leuke evenement, de goede doelen, de te lopen afstanden en dan wellicht zelf ook eens meedoen? Kijk dan op www.ijsselsteinloop.nl En heb je pijnklachten met hardlopen? Loop er niet mee door, maak een afspraak als jij (of je kind) bewegingsklachten heeft, dus ook al is het alleen met sporten.