Zoek

Lage rugklachten

Lage rugklachten kan veel oorzaken hebben

Lage rugpijn is een veelvoorkomende klacht en kan diverse oorzaken hebben. En het is niet altijd duidelijk waardoor iemand rugpijn krijgt. Wanneer lage rugklachten langer dan 3 maanden aanhoudt, is er sprake van chronische rugpijn. Als er geen sprake is van een aantoonbare ziekte of beschadiging die de pijn veroorzaakt, zoals bijvoorbeeld een hernia, zijn er nog veel andere, fysieke (motorische) afwijkingen die hieraan ten grondslag kunnen liggen.

Lage rugpijn - Klachten en oorzaak

Onze rug is een complex gestel, dat behoorlijk zwaar belast wordt. Niemand is perfect symmetrisch, maar dit hoeft niet altijd voor klachten te zorgen. Lage rugklachten kan ook veel ‘herstelbare’ oorzaken hebben, zoals een slechte lichamelijke conditie, overbelasting, veel autorijden, spanning en teveel in dezelfde houding bezig zijn. Maar er zijn ook klachten zonder direct aantoonbare oorzaak, zoals een verkeerde voetstand, stand- of functie-afwijkingen, Beenlengteverschil of aangeboren afwijkingen.

Onderzoek en behandeling

Na een uitgebreid eerste gesprek gaat PodoXpert onderzoeken of jouw lage rugklachten een oorzaak hebben in inderdaad die verkeerde voetstand, beenlengteverschil, afwijkingen in het looppatroon of dat het wellicht met uw schoeisel te maken heeft. Indien nodig zal de podotherapeut middels een zooltherapie de verkeerde voetstand corrigeren of het beenlengteverschil opheffen. Daarbij krijg je een passend advies met betrekking tot het schoeisel, je dagelijkse bezigheden of een eventuele vervolgactie om je weer optimaal actief te krijgen.

Podotherapeutische zolen

Blijkt uit het onderzoek inderdaad dat inlegzolen de oplossing voor je lage rugklachten zijn, dan komen we in het volgende traject. We maken een digitale scan van je voeten, de basis van onze zooltherapie. Hiermee gaat de podotherapeut jouw persoonlijke zolen uitwerken (zelden dat de linker- en rechtervoet gelijk zijn). Via een volledig geautomatiseerd CadCam systeem zullen dan je zolen worden gefreesd en daarna (handmatig) worden afgewerkt. Lees HIER meer over onze podotherapeutische (inleg)zolen

Begeleiding

Jouw PodoXpert zal je tijdens het gehele proces adviseren en begeleiden, ook als verdere behandeling van bijvoorbeeld een fysiotherapeut of orthopedisch schoenmaker nodig is. Wij hebben samenwerking met diverse, gespecialiseerde therapeuten en orthopedische schoenmakers om je weer optimaal in beweging te krijgen.

Zorgverzekering

De meeste verzekeringen vergoeden, geheel of gedeeltelijk, onze behandelingen en de podotherapeutische zolen vanuit de aanvullende verzekering, e.e.a. afhankelijk van je zorgverzekeraar en polis. Heb je vragen over je lage rugklachten? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag! KLIK HIER voor een overzicht van actuele vergoedingen van zorgverzekeraars.