Zoeken

Inlegzolen

5 Misverstanden over inlegzolen

“Ja maar … zou oud ben ik toch nog niet? … Kan ik nu mijn huidige schoenen niet meer aan? … Dat wordt toch allemaal heel ongemakkelijk zo? … Je kunt inleg ook kant-en-klaar kopen, dat is toch een stuk voordeliger? … En het zit niet in de verzekering, toch?” Zomaar een paar vragen die we dagelijks gesteld krijgen. Naast de onbekendheid met podotherapie als paramedisch beroep, zijn de vragen (en vooral de misverstanden) over inlegzolen wel het meest opvallend in onze praktijken. Daarom nemen we graag wat van die onnodige ‘angsten’ weg. Hebt u hierna nog vragen? Neem gerust contact met ons op! Zodat ook u daarna kunt zeggen; “had ik het maar eerder gedaan!”

1. Alleen voor ouderen?

Weet u hoeveel kinderen voetklachten en loopproblemen hebben? Voet-, knie en heupklachten als gevolg van een verkeerd looppatroon of een afwijkende voetstand komen voor in alle leeftijdscategorieën. De gedachte dat ‘steunzolen’ alleen voor ouderen zijn, is dus volledig onterecht. “Ik loop al zo lang met klachten en nu ben ik EINDELIJK PIJNVRIJ … door een paar zolen!” is dan ook een veelgehoorde, maar dankbare uitspraak!
Let wel: Inzet van onze behandeling is allereerst het oplossen van de klachten of – in geval van chronische aandoeningen – het zoveel mogelijk beperken van pijn en het optimaliseren van uw bewegingsvrijheid.

2. Ik heb net nieuwe schoenen gekocht!

De podotherapeutische zolen van nu worden helemaal op maat gemaakt en passen nagenoeg in al uw schoenen. Met de hedendaagse (digitale) technieken en materialen is het mogelijk om een zo’n dun mogelijke zoolcorrectie in uw schoenen te plaatsen, om de overgang nagenoeg naadloos te laten verlopen. Dat het niet verstandig is om continue hoge hakken of slippers te dragen, wil nog niet zeggen dat u zich alles moet ontzeggen.

3. Wel heel erg ongemakkelijk hoor!

Zoals gezegd wordt uw inlegzool geheel op úw voet gemaakt en gaan gemakkelijk van de ene schoen in de andere. Maar het is ook niet ongebruikelijk om voor bv. uw sportschoenen een ander, extra paar te maken. Achteraf bij de controle krijgen we hierover nooit klachten, de verlichting is vele malen groter dan het ‘vermeende’ ongemak, we horen dan ook vaak “Had ik het maar eerder gedaan!”.

4. Standaardzolen zijn toch goedkoper?

Een inlegzool is om een specifiek, persoonlijk probleem te verhelpen en dan is maatwerk, waarbij uw voeten eerst goed (digitaal) in kaart worden gebracht, vanzelfsprekend de beste oplossing. Uw voeten worden zeer intensief gebruikt en dan zou prijs eigenlijk geen maatstaf mogen zijn voor een gezonde oplossing. Daarbij worden podotherapeutische zolen – afhankelijk van uw zorgpolis – in zijn geheel en zonder eigen risico vergoed.

5. En wat gaat dat allemaal kosten?

We merken dat we in onze praktijken vanuit patiënten steeds meer de vraag krijgen over vergoedingen en het eigen risico bij podotherapiebehandelingen. Een eigen risico geldt alleen voor de zorgkosten die worden vergoed vanuit de basisverzekering. Podotherapie wordt echter vergoed vanuit de aanvullende verzekering en valt daarom niet onder uw eigen risico. E.e.a. uiteraard afhankelijk van uw persoonlijke zorgpolis. Wilt u terug naar pagina inlegzolen?